2 κούπες ρύζι Jasmine Ευτοπία • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο • 40 ml ελαιόλαδο • 2 κ.σ σόγια σως • 2 σκελίδες σκόρδο •1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο • 4 κ.σ. ελαιόλαδο •¼ κούπα καστανή ζάχαρη • φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο •λευκό σουσάμι •μαύρο σουσάμι •μπούκοβο •μαϊντανό
4 Μερίδες
20' Χρόνος προετοιμασίας
120' & Χρόνος εκτέλεσης
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές. Καλύπτουμε με διαφανής μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη. Στο τηγάνι που μαγειρέψαμε το κοτόπουλο προσθέτουμε τη μαρινάδα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα πηχτό γλάσο. Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε 4 κούπες νερό, το ρύζι και λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Σερβίρουμε το ρύζι μαζί με το κοτόπουλο. Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι, σουσάμι, μπούκοβο και μαϊντανό.