[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

#DiscoverEutopia

του τόπου

Σεβόμαστε τις τοπικές παραδόσεις και τα πολύτιμα χαρακτηριστικά της ελληνικής γης. Το ταξίδι των προϊόντων μας ξεκινά από το Δέλτα Αξιού και φτάνει στο τραπέζι σας με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας διατηρώντας την υψηλή διατροφική τους αξίας.
eutopia
glase_new

Λευκό και μεσόκαρπο ρύζι, το ρύζι Γλασέ είναι μία από τις παλαιότερες καλλιεργήσιμες ποικιλίες. Η καλλιέργεια του συναντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με την μεγαλύτερη παραγωγή να συναντάται στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

Η ιδιότητα των κόκκων αυτής της ποικιλίας να «κολλάνε» μεταξύ τους, κάνουν το ρύζι γλασέ εξαιρετική επιλογή για τις σούπες, τα γεμιστά και το ρυζόγαλο! Βέβαια όσον αφορά τα γεμιστά, οι απόψεις διίστανται καθώς πολλοί προτιμούν ρύζι Καρολίνα. Δοκιμάστε και τις δύο ποικιλίες για να δείτε ποια ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις!

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2,5 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Χρησιμοποιούμε ρύζι γλασέ στις σούπες μας για πιο πηχτό και νόστιμο αποτέλεσμα!
karolina_new

Το ρύζι Καρολίνα είναι η πιο γνωστή ποικιλία στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στο Δέλτα του Αξιού ποταμού  και στις Σέρρες κοντά στον ποταμό Στρυμόνα.

Είναι μεσόκαρπο ρύζι, το οποίο μετά τη συγκομιδή του, επεξεργάζεται και μέσω της διαδικασίας της λεύκανσης αποκτά το χαρακτηριστικό λευκό του χρώμα. Είναι κατάλληλο για την παρασκευή πολλών παραδοσιακών ελληνικών συνταγών όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, γεμιστές ντομάτες και πιπεριές αλλά και για το τέλειο ριζότο .

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2,5 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Το πιλάφι μας σερβίρεται ζεστό, αμέσως μόλις μαγειρευτεί!
parboiled_new

Προέρχεται από μακρύκαρπες ποικιλίες ρυζιού και οφείλει το χαρακτηριστικό υποκίτρινο χρώμα του στην υδροθερμική επεξεργασία που υποβάλλεται. Ο καρπός προβράζεται για να απομακρυνθεί ο φλοιός του και στη συνέχεια βράζεται ξανά. Έτσι τα θρεπτικά του συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα.

Το προτιμούν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές γιατί, λόγω της ιδιαίτερης επεξεργασίας του, παραμένει σπυρωτό, αποτελώντας ιδανική επιλογή ως συνοδευτικό σε πολλά αγαπημένα φαγητά όπως κοκκινιστό, ρυζοσαλάτα, σουτζουκάκια σμυρνέικα ή κερκυραϊκό σοφρίτο

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2,5 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Αν το το πιλάφι δεν καταναλωθεί αμέσως, τότε σκεπάζουμε με μια πετσέτα και κλείνουμε το καπάκι, ώστε να εγκλωβιστούν οι υδρατμοί και να μη μαλακώσει το πιλάφι.
nuhaki_new

Λευκό και μακρύκαρπο ρύζι, παραδοσιακά καλλιεργείται στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, κάτι που κάνει τους κόκκους αυτής της ποικιλίας πιο σκληρούς σε σχέση με άλλες ποικιλίες.

Λόγω του σχήματος του(λεπτό και μακρύ) το ρύζι Νυχάκι είναι ιδανικό για πιλάφι αλλά και για διάφορες γεμίσεις. Αν προτιμάτε το πιλάφι σας με περισσότερο κράτημα, το ρύζι Νυχάκι είναι το ιδανικό για εσάς!

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Λόγω του ότι το ρύζι Νυχάκι χρειάζεται αρκετή υγρασία για να βράσει σωστά, μαγειρέψτε το σε υγρό που βράζει ή στον ατμό!

της θρέψης

Συνδυάζουμε πλούσιες πολιτιστικές ιστορίες που συνδέονται με την ανάπτυξη αρχαίων πολιτισμών. Οι σπόροι για τους αρχαίους αποτελούσαν ένα σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφικής τους θεώρησης, υπάκουαν σε κανόνες που συνδύαζαν την υψηλή διατροφική αξία με την ευεξία. Παράλληλα προσθέσαμε χρώμα και ποικιλία στο ρύζι, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κυρίως έτοιμο να συνδυαστεί με κάθε γεύση.
eutopia
faki_new

Το mix ρυζιού parboiled με την κόκκινη φακή θα σας καταπλήξει όχι μόνο οπτικά, αλλά κυρίως γευστικά! Τι είναι όμως η κόκκινη φακή; Πρόκειται για μία κατηγορία φακής, η οποία έχει γλυκιά και πιο ήπια γεύση από την κοινή φακή και σίγουρα εντυπωσιάζει λόγω του ιδιαίτερου χρώματός της. Περιέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι πιο εύπεπτες για ανθρώπους με δυσπεψία στα όσπρια και ευερέθιστο έντερο. Πλεονέκτημα της κόκκινης φακής είναι και η υψηλή περιεκτικότητά της σε φώσφορο, ο οποίος διαδραματίζει κομβικό ρόλο στο σχηματισμό και την ανάπτυξη δοντιών και οστών, συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών, αλλά και στην παραγωγή ΑΤP, δηλαδή ενέργειας.

Η κόκκινη φακή περιέχει πρωτεΐνη, υπολείπεται, όμως, σε δύο απαραίτητα αμινοξέα, τα οποία ο οργανισμός τα προσλαμβάνει μόνο από την τροφή και δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του. Ο σκόπελος αυτός μπορεί να ξεπεραστεί με το διατροφικό πάντρεμα οσπρίου με δημητριακού, όπως είναι οι φακές με το ρύζι. Δημιουργείται, έτσι, ένα πιάτο με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, που περιέχει, δηλαδή, όλο το προφίλ των απαραίτητων αμινοξέων για τον οργανισμό.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

mix3

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Αποτελεί μία επιλογή υψηλής διατροφικής αξίας, ιδιαίτερα ωφέλιμη για όσους νηστεύουν, είναι χορτοφάγοι αλλά και για άτομα που αθλούνται!
kinoa

Το συγκεκριμένο mix συνδέει το ρύζι parboiled, με την Λατινική Αμερική! Πώς γίνεται αυτό; Με τη μαύρη κινόα! Η κινόα αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες υπερτροφές, που υπάρχει πλέον στο ημερήσιο διαιτολόγιό μας, εμπλουτίζοντας το θρεπτικά, δίνοντας χρώμα και ξεχωριστή γεύση στο πιάτο μας. Είναι από τα ελάχιστα φυτικά τρόφιμα που περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό.

Η υψηλή περιεκτικότητά της μαύρης κινόας σε φυτικές ίνες, σε συνδυασμό με το ρύζι parboiled, εξομαλύνει προβλήματα εντερικής δυσλειτουργίας, ενώ παράλληλα μπορεί να καταναλωθεί άφοβα από άτομα με κοιλιοκάκη, καθώς το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη.

Τέλος, η μαύρη κινόα, προσφέρει ανθοκυανίνες και φαινολικές ενώσεις, σε υψηλότερη συγκέντρωση από τα άλλα είδη κινόας. Αυτές συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, που ευθύνονται για την καταστροφή των κυτταρικών μεμβρανών. Συνεπώς δεν υπάρχει πιο γευστικός και εύκολος τρόπος να απολαύσετε ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό πιάτο.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

mix2

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Η μαύρη κινόα, όταν μαγειρευτεί, δίνει ένα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Ο συνδυασμός της με το ρύζι parboiled θα δημιουργήσει μία έκρηξη υφών και γεύσεων στον ουρανίσκο σας!
kexri

Ένας διατροφικός συνδυασμός που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση του! Ο συνδυασμός ρύζι basmati με κεχρί έχει μεγάλη διατροφική αξία! Το κεχρί έχει τις ρίζες του στα αρχαία χρόνια, με τον Πυθαγόρα να αναφέρεται σε αυτό ως την «ιδανική τροφή»!

Η διατροφική αξία που προσθέτει στο πιάτο σας η ταυτόχρονη κατανάλωση των δύο αυτών δημητριακών είναι ανεκτίμητη. Εμπλουτίζει το ρύζι με φυτικό σίδηρο, ένα μέταλλο ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό και ενισχύει το πιάτο σας με φώσφορο καθώς και με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων, την εγκεφαλική λειτουργία, τη σύνθεση ερυθρών αιμοσφαιρίων και το μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών της τροφής. Και τα δύο δημητριακά δεν περιέχουν γλουτένη.

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

mix1

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Η κατανάλωση του συνδυασμού Basmati με Κεχρί είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα που αθλούνται και αναζητούν φυτικές πηγές πρωτεΐνης για την υποστήριξη της μυϊκής τους μάζας.

της γεύσης

Προσφέρουμε “γευστικά ταξίδια” μέσα από διαφορετικές γεύσεις και μυρωδιές. Επιλέγουμε για εσάς τις καλύτερες αρωματικές ποικιλίες για να δώσετε μια διαφορετική νότα στο τραπέζι σας. Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε ένα τίμιο προϊόν, που θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θα απολαύσετε την ξεχωριστή του ποιότητα και ιδιαίτερη αξία.
eutopia
basmati_new

Λευκό και μακρύκαρπο ρύζι. Καλλιεργείται στην Ινδία και στο Πακιστάν σε περιοχές γύρω από τους ποταμούς που πηγάζουν από τα Ιμαλάια. Έχει ιδιαίτερο άρωμα το οποίο οφείλεται στο υπέδαφος των περιοχών που καλλιεργείται. Δεν είναι τυχαίο που η λέξη Basmati σημαίνει «ευωδιαστό»!

Ιδανικό για να συνοδέψει εξωτικά πιάτα με ασιατικές σάλτσες ή και σκέτο σαν πιλάφι!

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

To Basmati θεωρείται πιο υγιεινό από άλλα είδη ρυζιού, καθώς η κατανάλωση του δεν προκαλεί απότομη αύξηση στα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα!
jasmine

Λευκό και μακρύκαρπο ρύζι. Καλλιεργείται στα οροπέδια της Ταϋλάνδης σε ειδικά διαμορφωμένους ορυζώνες(πεζούλες). Παίρνει το καταπληκτικό φυσικό του άρωμα από το υπέδαφος των περιοχών που καλλιεργείται. Γι αυτό και έχει το ίδιο όνομα με το γιασεμί!

Συνοδεύει τέλεια ανατολίτικα, καυτερά και γενικά εξωτικά πιάτα!

Διατροφική Δήλωση ανά 100g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι

  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

Extra Tip

Το ρύζι jasmine κερδίζει όλο και παραπάνω θαυμαστές και η κατανάλωση του στην Ελλάδα ανεβαίνει αισθητά τα τελευταία χρόνια!

του τόπου

Σεβόμαστε τις τοπικές παραδόσεις και τα πολύτιμα χαρακτηριστικά της ελληνικής γης. Το ταξίδι των προϊόντων μας ξεκινά από το Δέλτα Αξιού και φτάνει στο τραπέζι σας με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας διατηρώντας την υψηλή διατροφική τους αξίας.

Ρύζι Γλασέ

Λευκό και μεσόκαρπο ρύζι, το ρύζι Γλασέ είναι μία από τις παλαιότερες καλλιεργήσιμες ποικιλίες. Η καλλιέργεια του συναντάται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με την μεγαλύτερη παραγωγή να συναντάται στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

Η ιδιότητα των κόκκων αυτής της ποικιλίας να «κολλάνε» μεταξύ τους, κάνουν το ρύζι γλασέ εξαιρετική επιλογή για τις σούπες, τα γεμιστά και το ρυζόγαλο! Βέβαια όσον αφορά τα γεμιστά, οι απόψεις διίστανται καθώς πολλοί προτιμούν ρύζι Καρολίνα. Δοκιμάστε και τις δύο ποικιλίες για να δείτε ποια ταιριάζει στις δικές σας προτιμήσεις!


    Διατροφική Δήλωση ανά 100g

  • Ενέργεια: 1476 kj
    348 kcal
  • Λιπαρά
    εκ των οποίων κορεσμένα:
    0.8 g
    0.2 g
  • Υδατάνθρακες
    εκ των οποίων σάκχαρα:
    78 g
    < 0.5 g
  • Πρωτεΐνες: 7.1 g
  • Αλάτι: 0 g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι
  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

  • 10 - 12 λεπτά

Extra Tip

Το ρύζι jasmine κερδίζει όλο και παραπάνω θαυμαστές και η κατανάλωση του στην Ελλάδα ανεβαίνει αισθητά τα τελευταία χρόνια!

Ρύζι Καρολίνα

Το ρύζι Καρολίνα είναι η πιο γνωστή ποικιλία στην Ελλάδα. Καλλιεργείται κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στο Δέλτα του Αξιού ποταμού  και στις Σέρρες κοντά στον ποταμό Στρυμόνα.

Είναι μεσόκαρπο ρύζι, το οποίο μετά τη συγκομιδή του, επεξεργάζεται και μέσω της διαδικασίας της λεύκανσης αποκτά το χαρακτηριστικό λευκό του χρώμα. Είναι κατάλληλο για την παρασκευή πολλών παραδοσιακών ελληνικών συνταγών όπως ντολμαδάκια γιαλαντζί, γεμιστές ντομάτες και πιπεριές αλλά και για το τέλειο ριζότο .


    Διατροφική Δήλωση ανά 100g

  • Ενέργεια: 1476 kj
    348 kcal
  • Λιπαρά
    εκ των οποίων κορεσμένα:
    0.8 g
    0.2 g
  • Υδατάνθρακες
    εκ των οποίων σάκχαρα:
    78 g
    < 0.5 g
  • Πρωτεΐνες: 7.1 g
  • Αλάτι: 0 g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι
  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

  • 10 - 12 λεπτά

Extra Tip

Το ρύζι jasmine κερδίζει όλο και παραπάνω θαυμαστές και η κατανάλωση του στην Ελλάδα ανεβαίνει αισθητά τα τελευταία χρόνια!

Ρύζι Parboiled

Προέρχεται από μακρύκαρπες ποικιλίες ρυζιού και οφείλει το χαρακτηριστικό υποκίτρινο χρώμα του στην υδροθερμική επεξεργασία που υποβάλλεται. Ο καρπός προβράζεται για να απομακρυνθεί ο φλοιός του και στη συνέχεια βράζεται ξανά. Έτσι τα θρεπτικά του συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα.

Το προτιμούν ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές γιατί, λόγω της ιδιαίτερης επεξεργασίας του, παραμένει σπυρωτό, αποτελώντας ιδανική επιλογή ως συνοδευτικό σε πολλά αγαπημένα φαγητά όπως κοκκινιστό, ρυζοσαλάτα, σουτζουκάκια σμυρνέικα ή κερκυραϊκό σοφρίτο


    Διατροφική Δήλωση ανά 100g

  • Ενέργεια: 1476 kj
    348 kcal
  • Λιπαρά
    εκ των οποίων κορεσμένα:
    0.8 g
    0.2 g
  • Υδατάνθρακες
    εκ των οποίων σάκχαρα:
    78 g
    < 0.5 g
  • Πρωτεΐνες: 7.1 g
  • Αλάτι: 0 g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι
  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

  • 10 - 12 λεπτά

Extra Tip

Το ρύζι jasmine κερδίζει όλο και παραπάνω θαυμαστές και η κατανάλωση του στην Ελλάδα ανεβαίνει αισθητά τα τελευταία χρόνια!

Ρύζι Νυχάκι

Λευκό και μακρύκαρπο ρύζι, παραδοσιακά καλλιεργείται στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης. Δεν έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο, κάτι που κάνει τους κόκκους αυτής της ποικιλίας πιο σκληρούς σε σχέση με άλλες ποικιλίες.

Λόγω του σχήματος του(λεπτό και μακρύ) το ρύζι Νυχάκι είναι ιδανικό για πιλάφι αλλά και για διάφορες γεμίσεις. Αν προτιμάτε το πιλάφι σας με περισσότερο κράτημα, το ρύζι Νυχάκι είναι το ιδανικό για εσάς!


    Διατροφική Δήλωση ανά 100g

  • Ενέργεια: 1476 kj
    348 kcal
  • Λιπαρά
    εκ των οποίων κορεσμένα:
    0.8 g
    0.2 g
  • Υδατάνθρακες
    εκ των οποίων σάκχαρα:
    78 g
    < 0.5 g
  • Πρωτεΐνες: 7.1 g
  • Αλάτι: 0 g

Αναλογία ρυζιού/υγρού

  • 1 ποτήρι
    ρύζι
  • 2 ποτήρια
    νερό

Χρόνος Βρασμού

  • 10 - 12 λεπτά

Extra Tip

Το ρύζι jasmine κερδίζει όλο και παραπάνω θαυμαστές και η κατανάλωση του στην Ελλάδα ανεβαίνει αισθητά τα τελευταία χρόνια!

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"