[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι Γλασέ  •
  • 500 ml νερό  •
  • 500 ml γάλα  •
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι  •
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα  •
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο  •
  • 1 στικ βανίλιας  •
  • 200 γρ. ζάχαρη

Ρυζόγαλο με ρύζι Γλασέ, πορτοκάλι, ινδοκάρυδο & μαύρη σοκολάτα

  • 6             Μερίδες

  • 10'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 20' &          Χρόνος εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ρύζι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και δίνουμε μια βράση. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για 15’ – 20’.

Μόλις το ρύζι Γλασέ αρχίσει να χυλώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού και ινδοκάρυδο. Βάζουμε το μείγμα στα μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε με μαύρη σοκολάτα πάνω από κάθε μπολ.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"