500 γρ. ρύζι με μαύρη κινόα
1200 ml νερό
150 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
100 γρ. κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
250 γρ. ψωμί του τοστ, θρυμματισμένο
50 γρ. ψίχα ροδιού
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
6 Μερίδες
10' Χρόνος προετοιμασίας
30' & Χρόνος εκτέλεσης
Αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το βράζουμε, ανακατεύοντας το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε από τη φωτιά, το σουρώνουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ζεσταίνουμε ταυτόχρονα σε χαμηλή φωτιά ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και αφού ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Μόλις καραμελώσουν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το ψωμί και το μαγειρεύουμε, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε τα κάστανα, τα βερίκοκα, τα καρύδια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Σερβίρουμε με το ρύζι και ρίχνουμε από πάνω από τη γέμιση το ρόδι.