[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι Parboiled  •
  • 1 ξερό κρεμμύδι  •
  • 1 σκελίδα σκόρδο  •
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα  •
  • 2 κολοκυθάκια σε στικς  •
  • 200 ml λευκό κρασί  •
  • 50 γρ. σάλτσα σόγιας  •
  • 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες  •
  • 5-10 στήμονες σαφράν  •
  • 1 κ.σ. ζάχαρη  •
  • ελαιόλαδο  •
  • αλάτι  •
  • πιπέρι

 

Τηγανιτό ρύζι Parboiled με γαρίδες, κολοκυθάκι & σαφράν

  • 4             Μερίδες

  • 5'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 15' &          Χρόνος εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι Parboiled και το αφήνουμε να βράσει για 12’. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το κρυώνουμε με νερό κάτω από τη βρύση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, τις γαρίδες και σβήνουμε με το κρασί. Σε συνέχεια προσθέτουμε τη σόγια, τη ζάχαρη, το ρύζι και ανακατεύουμε για 3’. Τέλος, προσθέτουμε το σαφράν και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε και σε κάθε πιάτο τοποθετούμε φέτες λάιμ για οξύτητα.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"