4 Μερίδες
10' Χρόνος προετοιμασίας
15' & Χρόνος εκτέλεσης
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από όλες τις πλευρές. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα 500 ml νερό, το ρύζι Basmati, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση. Όταν το ρύζι τραβήξει τα υγρά του, αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε για να γίνει αφράτο.
Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω το σολομό με τα σπαράγγια.