[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι Basmati  •
  • 4 φιλέτα σολομού  •
  • 500 ml νερό  •
  • 1 ματσάκι σπαράγγια  •
  • ξύσμα από ένα λεμόνι  •
  • 1 / 2 ματσάκι άνηθο  •
  • ελαιόλαδο  •
  • αλάτι  •
  • πιπέρι

Σολομός με ξύσμα λεμονιού, σπαράγγια, άνηθο & ρύζι Basmati

  • 4             Μερίδες

  • 10'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 15' &          Χρόνος εκτέλεσης

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι από όλες τις πλευρές. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα 500 ml νερό, το ρύζι Basmati, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μέση. Όταν το ρύζι τραβήξει τα υγρά του, αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε για να γίνει αφράτο.

Σερβίρουμε το ρύζι και από πάνω το σολομό με τα σπαράγγια.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"