[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 8 κολοκυθάκια  •
  • 250 γρ. ρύζι Parboiled με μαύρη κινόα  •
  • 1 κρεμμύδι ξερό  •
  • 1 σκελίδα σκόρδο  •
  • ½ ματσάκι άνηθο  •
  • ½ ματσάκι μαϊντανό  •
  • χυμό από 1 λεμόνι  •
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι  •
  • 1 κρόκο αυγού  •
  • 500 ml νερό  •
  • ελαιόλαδο  •
  • αλάτι  •
  • πιπέρι

 

Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι Parboiled & Μαύρη Κινόα & αυγολέμονο γιαουρτιού

  • 4             Μερίδες

  • 20'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 40' &          Χρόνος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από το εσωτερικό τους. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι Parboiled με τη μαύρη κινόα και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.

Στη συνέχεια, βάζουμε το νερό και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το ρύζι να τραβήξει τα υγρά του. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά και το αφήνουμε να κρυώσει. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Προσθέτουμε στο ταψί τα υπόλοιπα 250 γρ. νερό και σκεπάζουμε. Ψήνουμε στους 180° C για 40’. Όταν βγάλουμε τα κολοκυθάκια από το φούρνο στραγγίζουμε τα υγρά από το ταψί.

Τέλος, αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το χυμό λεμόνι και το κρόκο αυγού.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"