150 ml ηλιέλαιο
½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
Για τη σαλάτα:
1200 ml νερό
500 γρ. Ευτοπία Ρύζι Parboiled με Κόκκινη Φακή
150 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα:
3 κ.σ. φουντούκι, τριμμένο
4-6 Μερίδες
15' Χρόνος προετοιμασίας
20' & Χρόνος εκτέλεσης
Για το dressing:
Αδειάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα:
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βάζουμε μέσα το Ευτοπία Ρύζι Parboiled με Κόκκινη Φακή και το ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και το ρύζι να έχει μαλακώσει αρκετά, που σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο.
Απλώνουμε το ρύζι με κόκκινες φακές σε ένα ταψί, ώστε να κρυώσει.
Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις σταφίδες, τα ντοματίνια, το δυόσμο, το dressing και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο, μαζί με λίγο dressing ακόμα και τριμμένο φουντούκι.