4 Μερίδες
5' Χρόνος προετοιμασίας
15' & Χρόνος εκτέλεσης
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, το ρύζι Basmati με το κεχρί, το αλάτι, το πιπέρι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.
Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε για να ξεκολλήσει και να γίνει αφράτο. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε με τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε το σπανάκι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το σπανάκι αρχίσει να μαραίνεται προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, αναμιγνύουμε το ρύζι με το σπανάκι και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.