[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 500 γρ. σπανάκι  •
  • 250 γρ. ρύζι Basmati με κεχρί  •
  • 500 γρ. νερό  •
  • 1 ξερό κρεμμύδι  •
  • 1 σκελίδα σκόρδο  •
  • 100 ml λευκό κρασί  •
  • λίγο μοσχοκάρυδο  •
  • 300 γρ. λευκά μανιτάρια  •
  • χυμό λεμόνι  •
  • ελαιόλαδο  •
  • αλάτι  •
  • πιπέρι

Σπανακόρυζο “αλλιώς” με σπανάκι ατμού, μανιτάρια & ρύζι Basmati με κεχρί

  • 4             Μερίδες

  • 5'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 15' &          Χρόνος εκτέλεσης

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, το ρύζι Basmati με το κεχρί, το αλάτι, το πιπέρι και το τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι.

Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα πιρούνι το ανακατεύουμε για να ξεκολλήσει και να γίνει αφράτο. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και συνεχίζουμε με τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε το σπανάκι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το σπανάκι αρχίσει να μαραίνεται προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, αναμιγνύουμε το ρύζι με το σπανάκι και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"