[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα  •
  • 2 ξερά κρεμμύδια  •
  • 2 σκελίδες σκόρδο  •
  • 200 ml λευκό κρασί  •
  • 2 κύβους ζωμό λαχανικών  •
  • 1300 ml νερό  •
  • 150 γρ. τυρί κρέμα  •
  • 300 γρ. γλυκοκολοκύθα κομμένη σε κύβους  •
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο  •
  • ελαιόλαδο  •
  • αλάτι  •
  • πιπέρι

Ριζότο με ρύζι Καρολίνα, γλυκοκολοκύθα, τυρί κρέμα & φασκόμηλο

  • 4             Μερίδες

  • 5'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 15' &          Χρόνος εκτέλεσης

Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα σοτάρουμε σε ένα φαρδύ κατσαρολάκι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το ρύζι Καρολίνα και τη γλυκοκολοκύθα, συνεχίζουμε να σοτάρουμε και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το νερό και τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις το ρύζι τραβήξει τα 2/3 των υγρών, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το φρέσκο φασκόμηλο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει το ριζότο. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τοποθετώντας μια κουταλιά τυρί κρέμα μαζί με ένα φυλλαράκι φασκόμηλο στο κάθε πιάτο.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"