4 Μερίδες
12' Χρόνος προετοιμασίας
90' & Χρόνος εκτέλεσης
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 6-12 ώρες. Σε μια γάστρα ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κάρυ, την πάπρικα, τον χυμό λεμόνι, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και σκεπάζουμε τη γάστρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και μαγειρεύουμε για μια ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180°C.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε 500 ml νερό, το ρύζι Jasmine, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε το ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε τα ρεβίθια.