[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 200 γρ. ρύζι Νυχάκι  •
  • 800 ml νερό  •
  • 1 μέτριο λευκό λάχανο κομμένο σε φέτες  •
  • 1 ξερό κρεμμύδι  •
  • 1 σκελίδα σκόρδο  •
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας  •
  • 200 ml κόκκινο κρασί  •
  • 1 στικ κανέλας  •
  • 2-3 γαρύφαλλα  •
  • 100 γρ. σταφίδες  •
  • 20 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο  •
  • ελαιόλαδο  •
  • αλάτι  •
  • πιπέρι

Λαχανόρυζο με ρύζι Νυχάκι, σταφίδες & κουκουνάρι

  • 4             Μερίδες

  • 5'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 20' &          Χρόνος εκτέλεσης

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάχανο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε σταδιακά το ρύζι Νυχάκι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το νερό, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε τις σταφίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χυλώσει. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε με καβουρδισμένο κουκουνάρι, πάνω στο κάθε πιάτο.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"