[καλός + τόπος] ο ειδυλλιακός, αρμονικός, φυσικός τόπος που σε μαγεύει και χάνεσαι στον χρόνο, εκεί όπου απολαμβάνεις τη γαλήνη…

Υλικά

  • 4 τμχ ψαρονέφρι  •
  • 250 γρ. ρύζι Parboiled με μαύρη κινόα  •
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε κύβους  •
  • 1 σκελίδα σκόρδο  •
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους  •
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους  •
  • 100 γρ. πετιμέζι  •
  • 50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο  •
  • χυμό από ένα πορτοκάλι  •
  • ελαιόλαδο  •
  • αλάτι  •
  • πιπέρι

 

Γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο με ρύζι Parboiled & Μαύρη Κινόα

  • 4             Μερίδες

  • 10'             Χρόνος προετοιμασίας

  • 15' &          Χρόνος εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι Parboiled με τη μαύρη κινόα και το βράζουμε για 12’ περίπου. Τοποθετούμε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψαρονέφρι αφού το κόψουμε σε κύβους.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο και στο τέλος τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται τα λαχανικά, προσθέτουμε το πετιμέζι, το μπαλσάμικο και το χυμό πορτοκάλι. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να γλασάρει η σάλτσα.

Σερβίρουμε το ρύζι Parboiled με μαύρη κινόα και από πάνω το γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο.

Επόμενες Συνταγές

eutopia

Η τροφή να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου να είναι η τροφή σου.

"Ιπποκράτης"