4 Μερίδες
15' Χρόνος προετοιμασίας
20' & Χρόνος εκτέλεσης
Κόβουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι χωρίς να πετάξουμε την ψίχα τους. Πολτοποιούμε την ψίχα για τη γέμιση. Αλατίζουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι Parboiled με την κόκκινη φακή και εφόσον το σοτάρουμε, ρίχνουμε τον πελτέ και την ψίχα της ντομάτας.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 ° C για 15’-20’.