10 Μερίδες
20' Χρόνος προετοιμασίας
90' & Χρόνος εκτέλεσης
Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό μαζί με το αλάτι και φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι Ευτοπία. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει.
Παράλληλα σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και μόλις κάψει, προσθέτουμε τον φιδέ και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει ένα ωραία καφέ χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Λίγο πριν αποσύρουμε το ρύζι από τη φωτιά προσθέτουμε τον καβουρδισμένο φιδέ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καπακώνουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και έπειτα με το καπάκι και αφήνομε για μία ώρα ώστε να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε με επιπλέον κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.